Proizvodnja

Pogon proizvodnje se sastoji od 5 celina:

– linija za proizvodnju presovanog koflina
– linija za proizvodnju koflina-termo vate
– uslužno štepanje svih vrsta postava i materijala
– linija za proizvodnju silikonskih kuglica
– linija za pravljenje kartonskih kutija

Presovan Koflin

Presovan koflin nastaje pečenjem poliesterskih vlakana koji služi da u nameštaju zameni sunđer. Pokazao se i kao dobar toplotni izolacioni materijal koji je paritet kamenoj vuni. Visina može ići od 50mm-120mm u težini od 100g/m2 -5000g/m2 zavisno od debljine.

Koflin

Koflin je poliesterska vata koja se dobija češljanjem i termofiksiranjem biokomponentnih i standardnih poliesterskih vlakana. Vata može biti različitih debljina i širina kako bi odgovarala primeni. Proizvodi se u rasponu od 1500mm do 3000mm, sa gramažom od 50g/m2 do 1000g/m2.

Štepana platna

Štepana platna se koriste za izradu jorgana, štep deka, jastuka, dušeka, odevnih modnih predmeta… Boja podloge zavisi od zahteva klijenta i ona može biti jednobojna, šarena ili kombinovana. U zavisnosti od primene može biti jednostrana ili dvostrana. Uslužna štepanja vršimo u rasponu od 150 cm do 240cm sa mogućnošću odabira štepa.

Silikonske kuglice (pahulja)

Proizvod koji nastaje od šupljih vlakana, idealan je za punjenje jastuka, plišanih igračaka. Dodavanjem tankog sloja silikona na vlakna postiže se njihova mekoća. Ova vrsta vlakana obično se koristi u jorganima čime je omogućeno da se oblikuju prema telu i izoloju ga.